De Beste Platenspelers
Je platencollectie moderniseren

Je platencollectie moderniseren

Geplaatst door 10-05-2022 16:12 door Sophie Jacobiatus

Wanneer de meeste mensen hun home entertainment systemen oriënteren rond streaming diensten, raken vinyl platen soms vergeten. Veel mensen hebben nog steeds heimwee naar hun klassieke platen en zouden ze voor geen goud willen ruilen. Maar, als jij een van die mensen bent die verwaarloosd heeft zijn platencollectie af te stoffen, dan is dit een goed moment om hem te moderniseren.

Als je een platenverzameling vernieuwt, is het eerste waar je aan moet denken de opslag. Investeer in grote, stevige, metalen of houten planken om je albums uit de weg te houden. Als je platen op elkaar gestapeld liggen, kunnen ze beschadigd raken - zowel de platen zelf als de hoesjes. En niet te vergeten, overvolle planken verzamelen stof, vuil en haren van huisdieren. Vermijd al deze valkuilen met geschikte rekken.

De volgende stap bij het moderniseren van je platencollectie is het opruimen van de platen. Dit kan betekenen dat je een platenreinigingsset aanschaft of je verzameling door een professional laat schoonmaken. Door je platen schoon te maken gaan ze langer mee en klinken ze beter. Hoe schoon de platen in je collectie aanvankelijk ook waren, gebruik de juiste schoonmaakmaterialen en technieken om hun levensduur te behouden.

Vervolgens heb je een platenspeler nodig. Het is niet nodig om een fortuin uit te geven aan een hoogwaardige platenspeler. Je kunt spelers van goede kwaliteit vinden voor redelijke prijzen. Zorg ervoor dat je er een koopt die is uitgerust voor het veilig afspelen van je platen.

Zorg tenslotte voor de juiste kabels en adapters waarmee je je platenspeler met je bestaande thuisbioscoopinstallatie kunt gebruiken. Zoek kabels die een goede verbinding bieden. Zorg ervoor dat je investeert in kabels van goede kwaliteit die geen ruis geven of je platen slechter laten klinken dan zou moeten.

Door de tijd en moeite te nemen om je platencollectie te moderniseren, kun je er net zo van gaan genieten als toen je ze voor het eerst kocht. Vergeet niet de platen goed op te bergen, schoon te maken en te onderhouden, een goede platenspeler te kopen en te investeren in de juiste kabels. Al deze elementen zorgen ervoor dat je je klassieke platen nog jaren kunt bewaren en ervan kunt genieten.