De Beste Platenspelers

De beste platenspelers voor elk budget

Geplaatst door 04-08-2022 16:03 door Ferry Muts

Muziekkenners over de hele wereld ontdekken de ware klank van muziek met kwaliteitsvinyl, afgespeeld op platenspelers. Van vintage vondsten tot moderne apparaten, platenspelers worden steeds populairder voor muziekliefhebbers die kwaliteitsgeluid willen.

De evolutie van platenspelers heeft gezorgd voor budgetvriendelijke modellen die de budgetklant tevreden kunnen stellen en audio platenspelers uit het hogere segment die een prachtig geluid produceren. Of je nu op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een muziekliefhebber of je eigen vinyl luisterervaring wilt upgraden, hier is een blik op de beste platenspelers voor elk budget.

Voor de budgetklant bieden de platenspelers uit de Audio Technica AT-LP60X serie een aantrekkelijke en betaalbare optie. De platenspelers zijn verkrijgbaar in zwart of gunmetal grijs, en hebben een strak ontwerp. De riemaangedreven platenspeler heeft een selecteerbare 33/45 RPM met een instelbare dynamische anti-skate regeling. De AT-LP60X heeft zelfs een ingebouwde voorversterker en motor met twee snelheden voor een evenwichtige sonische prestatie.

Voor muziekliefhebbers met een middenklasse budget is de U-Turn Orbit Special Platenspeler een goede keuze. De Orbit Special heeft een uit één stuk gefreesde acrylplaat en een toonarm met een verstelbaar contragewicht voor een vlekkeloze weergave. Deze platenspeler heeft ook een ingebouwde voorversterker en verstelbare voeten voor een gemakkelijke opstelling. Bovendien is dit model ook verkrijgbaar in heldere, rode, groene en blauwe afwerkingen, waardoor hij er stijlvol uitziet.

Maar voor wie op zoek is naar de perfecte platenspeler met de ultieme geluidskwaliteit, is de Pro-ject 2Xperience SB platenspeler de ultieme keuze. Deze platenspeler heeft alle kenmerken van een klassiek riem-aangedreven ontwerp, waaronder een pop- en klikfilter, een 78-toeren snelheidsbereik en variabele toonhoogteregeling. Bovendien heeft de 2Xperience SB een geavanceerd ontwerp met magnetisch gelagerde toonarm, een zware gegoten aluminium plaat en een klankbord met vier lagen. Deze platenspeler biedt een soepele en nauwkeurige afspeelervaring en is de audiofiele keuze voor liefhebbers van vinyl.

Ongeacht je budget is er een platenspeler die je kan helpen muziek te beleven zoals het bedoeld is. Van een basisontwerp tot geavanceerde technische functies, je kunt de perfecte platenspeler vinden die aan je behoeften voldoet en je de ultieme vinyl luisterervaring geeft.